divendres, 20 de desembre de 2013

Presentació

La font de la teula
Miquel Sentandreu

Presentació

 “La Font de la teula” es el primer llibre d’una  trilogia, que té com a personatge central a Lluís, un xiquet nascut als anys cinquanta en un poble rural situat al sud de la província de València.
Lluís, predestinat a ser llaurador, com el seu pare i totes les generacions que el precediren, viurà una sèrie de canvis, en aparença menuts, que trencaran el seu destí i l’abocaran a un altre futur incert.
“La font de la Teula”, centrada en l’espai i el temps que envolten la infància de Lluís, mostra un món d’ahir, de fa no res, que ja no hi és. Un poble de llauradors, sense aigua corrent, on les dones parien a casa. Els carrers eren de terra i la gent es desplaçava a peu i a lloms dels animals de carrega. Un lloc i un temps on les persones disposaven d’una saviesa que els permetia sobreviure amb molt poc.
Lluís creixerà amb les misèries d’una postguerra tardana que encara es patent per tot arreu. En un món tancat, reprimit i ple de vida, on comencen a veure’s les primeres llums esmorteïdes d’un futur incert i esperançador.

Pròximament es publicaran també els altres dos treballs que completen la trilogia: “Les dones de paper” i “La filla del mestre”.
“Les dones de paper”, narra l’arribada de Lluís a l’institut comarcal, un temps de descobriments i vivències on se n’adona que el seu poble no és el centre del món.
“La filla del mestre” situa la narració en un temps que va des de setembre de 1975 a octubre de 1976. Lluís suspén la selectivitat i veu truncat el seu somni per escapar a la ciutat, a València, el seu deler de llibertat. En aquest any de permanència forçada al poble, coneixerà a la filla del mestre, una dona que torna d’un món que Lluís considera ideal.

“La font de la teula” ha sigut editat pel propi autor en Obrapropia, una editorial que ens permet editar, imprimir i distribuir els nostres treballs per Internet.
La forma més fàcil d’accedir a este llibre es a partir de la pàgina web de l’editorial:
Els interessats podran adquirir el llibre en paper, o mitjançant una descarrega en format pdf.

El llibre consta de 145 pàgines, distribuïdes en 27 capítols.

Relació de capítols que componen el llibre:

  1-El part.

  2-L’escola dels cagons.
  3-El dia de la sal.
  4-Les escoles.
  5-El primer tractor.
  6-L’olivar de Quintalla.
  7-Les màquines de llaurar.
  8-La font de la teula.
  9-Fems i runes.
10-Els músics.
11-L’aigua.
12-La mola de ferro.
13-El Polaines.
14-La catequista.
15-La cambra de les deixalles.
16-Els capinous.
17-La primera televisió.
18-Don Alberto i la mestra.
19-La cambra de la mestra.
20-La cuina de gas.
21-La verema.
22-L’escorxador.
23-El taller de motos.
24-La panera.
25-El mestre.
26-Els últims anys a l’escola.
27-La matrícula a l’institut.


En la propera entrada us oferirem el primer capítol de La font de la teula: “El part”
Miquel Sentandreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada